tiistai 24. helmikuuta 2009

Matsiraportti HIFK-Ilves 5-0

Jälleen kerran molemmilla joukkueilla oli edessään kauden tärkein ottelu. Sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla olevat IFK ja Ilves kaipaavat kipeästi lisäpisteitä taistelussa pudotuspeliasetelmista.

1. erä. Ilves tuli Nordikselle huonommin valmistautuneena, kuin isäntänsä. Tosin tupsukorvien koko ottelun paras maalintekopaikka tuli jo pelin ensimmäisellä minuutilla IFK:n oman alueen sähläyksen jälkeen. Jani Nieminen aloitti kuitenkin IFK-maalilla varmasti ja torjui läheltä tulleet kudit. Tämän jälkeen painopiste siirtyi tamperelaisten päätyyn, jossa se pysyikin pelin loppuun asti. Ilveksen huonosta valmistautumisesta kertovat muun muassa pitkät kiekot, joita tupsukorvat löivät jo avauserässä huiman määrän. Avauserä säilyi kuitenkin maaliottomana. Pääosassa oli valitettavasti tuomarikaksikko Partanen-Savolainen. Kahvakiekko on todellakin palannut SM-liigaan, sen todisti tämän matsin avauserä. Jatkuva roikkuminen, pienet yläkäden kahvat ja kiekottoman pelaajan estämiset menivät surutta läpi. Taitopelaajat eivät saa tällaisessa viidakossa niitä oikeuksia, joita tarvitsisivat onnistuakseen. Tuomarikaksikko onnistui vielä erän lopussakin katsomaan Ilves-pelaajan törkeän laitataklauksen läpi sormien mutta antamaan jo seuraavasta ja huomattavasti heppoisemmasta tilanteesta Arttu Luttiselle kakkosen. Eväät hienoon kiekkoiltaan eivät tämän jälkeen olleet hyvät mutta onneksi raitapaidat petrasivat otteitaan kahteen seuraavaan erään.

2. erä. Läpi kauden IFK:ta vaivanneesta kroonisesta toisen erän sairaudesta ei tällä kertaa ollut tietoakaan. Niin monesti punapaidat ovat päästäneet vastustajan karkumatkalle toisen erän aikana. Tällä kertaa Stadin kingit repäisivät karkumatkan itse. Ensiksi ajassa 25.32 Ilkka Pikkarainen kirjautti jälleen itselleen maalin ohjaamalla Hannu Pikkaraisen siniviivakudin sisään. Ylivoimamaaliin toiseksi syöttäjäksi kukapa muukaan, kuin Kim Hirschovits. Pian tämän jälkeen nähtiin harvinainen tilanne, kun IFK:lle tuomittiin kaksi rangaistuslaukausta reilun puolen minuutin sisään. Tuomiot olivat täysin oikeita molemmissa tapauksissa. Tästä pisteet tuomareille rohkeudesta viheltää, niin kuin pitikin. Molempiin rankkareihin laitettiin vetäjäksi Arttu Luttinen. Ensimmäinen yritys onnistui mutta toinen ei. 2-0-maalin syntyaika oli 27.15. Erän puolivälin jälkeen oli ratkaisun makua ilmassa, kun Siim Liivik ohjasi Joni Haverisen siniviivavedon sisään ohi Ilvesvahti Hannu Toivosen. Viimeiseen erään lähdettiin IFK:n 3-0-johdosta.

3. erä. Ilves ei saanut minkäänlaista kirivaihdetta päälle ja IFK taivalti helppoon voittoon. Viimeisessä erässä punanutut kaunistelivat tilastoja vielä kahdella maalilla. 4-0 taululle iski maalin edestä komeasti rystyltä Kim Hirschovits ajassa 49.23. Syöttöpisteet Pikulle ja Haveriselle. Hirson illan annos oli 1+1 ja näin #44 on yksin pistepörssin kärjessä. Loppunumerot 5-0 suti Dan Hacker lähes maaliviivalta. Kiekon sinne oli toimittanut Mikko Turunen. Hacker on maalien lisäksi päässyt muutenkin paremmin sisään IFK:n pelisysteemiin. Enää Danin meno ei ole päätöntä koheltamista hurjan vauhdin kanssa. Nyt kovasti töitä tekevän miehen liikkeestä on aidosti hyötyä läpi pelin. IFK:n maalilla Jani Nieminen sai kirjauttaa itselleen kauden kolmannen nollapelinsä melko helposti. Hattu joutui kiekon tielle koko ottelussa vain 17 kertaa.

Kommentit: Ilveksen luotsi Sakari Pietilä oli luonnollisesti pettynyt taiston tauottua. "Olen pettynyt joukkueen sitoutumiseen. Vedimme tänään laskiaispulkkaa perässämme. Loukkaantumisia on paljon mutta olisi liian helppoa oikaista tappio niiden syyksi. Mutta kyllähän (Markus) Seikola silti kokoonpanoon mahtuisi."

Kotijoukkueen Kari Jalonen oli tyytyväinen joukkueen ammattimaiseen otteeseen: "Meiltä konemainen esitys. Joukkue on erittäin sitoutunut ja sotasuunnitelmaa, joka tällekin illalle laadittiin, noudatettiin."

IFK kiitää nyt voittoputkessa. Jatkuukohan vuoristorata ja kohta syöksytään hurjaan alamäkeen? Toivottavasti ei, sillä jo reilun viikon kuluttua alkavat pudotuspelit..