torstai 12. helmikuuta 2009

Matsiraportti: HIFK-HPK 3-6

Peliin lähdettiin huipputärkeistä asetelmista. IFK ja HPK olivat peräkkäisillä sijoilla (HPK 6. ja IFK 7.) neljän pisteen erolla. Molemmat taistelevat kiivaasti viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta. Kyseessä oli todellinen kuuden pisteen ottelu.

IFK sai peliin lentävän lähdön, kun ensimmäisessä erässä punapaidat karkasivat 2-0-johtoon. Pistenikkarina avauserässä hääri yllättäen Dan Hacker, joka teki ensimmäisen ja syötti toisen maalin. Hacker oli muutenkin läpi pelin IFK:n parhaimpia pelaajia. Tämä jos mikä ylittää uutiskynnyksen.. IFK:lla oli mahdollisuudet viritellä hirttosilmukka melko kireälle Hämeen ritareiden kaulaan saamalla avauserässä vielä ylivoima-aikaakin. Vaakunapaitojen ylivoimapelaaminen on kuitenkin edelleen erittäin vaatimatonta. Sama vaiva on ollut selvästi havaittavissa koko kauden mutta mitään edistystä asiassa ei näytä tapahtuneen. Punapaidat eivät millään näytä pystyvän hyödyntämään yhden miehen ylivoimaa kentällä kiekon kuljetuksessa alueelle ja laadukkaiden tekopaikkojen rakentelussa vastustajan päädyssä. Ketju, joka tähän parhaiten pystyy on edelleen Pikkarainen-Hirschovits-Wärn. Avauserässä IFK:n ylivoiman aikana katsomosta kuuluikin erittäin aiheellinen kysymys: "Tätäks te treenasitte?". Erän loppupuolella IFK:n Teemu Ramstedt sai epäonnisen kaksiminuuttisen korkeasta mailasta. Ramu oli jo karata rakentelemaan 2-1-ylivoimahyökkäystä mutta maila otti kimmokkeen Kerho-pakin mailasta tämän kasvoihin. Japa Levonen oli hyvin hereillä tilanteessa ja puhalsi aiheellisen kakkosen. IFK:n tämän kauden kuvaan kuuluu, että onnikaan ei ole mukana. Tämän jäähyn aikana HPK sai kaivatun kavennuksensa. Erän viimeisellä minuutilla onnetar heitti lisää löylyä hämäläisten kiukaalle, kun IFK:n maalin takaa lähetetty kiekko otti kimmokkeen IFK-kassari Jani Niemisen mailasta omaan maaliin. Kaikki alkoi taas alusta...

IFK:ta on vaivannut myös mystinen toisen erän virus. Toisessa erässä paketti tuntuu aina leviävän. Taudin kuvaan kuuluu, että toisessa erässä kaverille annetaan niin tukeva ote voitosta, että tämä siitä tuskin enää luopuu. Tällä kertaa Kerho kuittasi toisen erän nimiinsä maalein 1-3. Punapaitojen peli oli läpi erän aikamoista koheltamista. Kesken sähellyksen katsomosta kuului jälleen aiheellista pohdintaa keski-ikäisen naisen suusta: "Ovatko ne väsyneitä?". Tauolta paluun jälkeen ei näin luulisi olevan.. Jani Niemiselläkään ei ollut tänään paras päivänsä ja hänet vaihdettiinkin viidennen maalin jälkeen Aleksis Ahlqvistiin. "Allu" teki pitkästä aikaa paluun vaakunapaitojen luukulle.

Viimeisessä erässä kotijoukkue ei saanut kunnon kirivaihdetta päälle missään vaiheessa. Erä oli pelailua ilman sen suurempaa hurmosta ja entinen IFK-peluri Janne Laakkonen saikin napauttaa viimeisen niitin tyhjään häkkiin pari minuuttia ennen loppua. Tärkeät pisteet vietiin kissapetojen nenän alta ritareiden huomaan.

Mainittakoon vielä se, että Arttu Luttinen pelasi tässä matsissa uransa 300:nen SM-liigaottelunsa - ja kaikki IFK:n paidassa. Artulla energiaa riitti läpi pelin ja palkintona tästä merkintä maalintekijätilastoon IFK:n kolmannen maalin tekijänä.

Parranpärinä käytävillä jatkui summerin soitua: "tämä ratkaisi, että enää en osta kausikorttia. Eihän sitä tultu pidettyäkään, kuin 22 vuotta". Tarkoittikohan kyseinen mies play off-kausaria vai skaffaako hän ensi kaudeksi jonkun muun tsetin?