tiistai 1. helmikuuta 2011

Matsiraportti HIFK-Saipa 4-1

IFK ja Saipa tarjoilivat yhden kauden tylsimmistä SM-liigaotteluista Nordiksella. Elämästä ja kuolemasta - toisin sanoen liigakarsintojen välttämisestä taisteleva Saipa löytyy kuntopuntarin kärkisijoilta. Saipa on pelannut viime kierroksilla yritteliäästi ja saanut raavittua voittoja mukavan määrän. IFK:n peli on takkuillut aina joulutauolta saakka mutta pisteitä on silti tipahdellut kohtuullinen määrä ja tästä osoituksena runkosarjan kolmas tila.

Viime kierroksien hyvistä otteista huolimatta Saipan esitys Nordiksella osoitti karusti, miksi joukkue on liigan pohjasakkaa. Joukkue oli heikko ja se pystyi sinnittelemään pelissä mukana vain ja ainoastaan kotijoukkueen löysän pelaamisen seurauksena. Saipalla oli käsittämätön määrä harhasyöttöjä ja puolustajien kiekollinen pelaaminen oli epävarmaa läpi pelin. Myös hyökkäyspäässä kentän viimeisellä kolmanneksella tuntuivat lappeenrantalaisten keinot loppuvan kesken. Kaiken tämän lisäksi Saipa hävisi isännille myös fyysisyydessä ja maalivahtipelissä, joten tulos olisi voinut olla paljon karumpi, kuin mitä nyt nähtiin.

IFK aloitti pelin vahvasti ja siirtyi 2-0 johtoon jo ennen ensimmäisen erän puoltaväliä Hannes Hyvösen ja Ville Peltosen osumilla. Saipa oli täysin kateissa ja maalivahti Jere Myllyniemi hörppäsi molemmat maalit helpohkosti sisään. IFK olisi voinut ratkaista pelin jo ensimmäisessä erässä mutta 2-0 maalin jälkeen stadilaisten keskittyminen herpaantui ja Saipa pääsi peliin mukaan. Hieman paremmalla tuurilla Saipa olisi saanut Stadista pisteitä matkaan, sillä vieraat kilauttivat Juuso Riksmanin maalin tolppia kahteen otteeseen. Viimeisessä erässä peli lopulta ratkesi, kun hyvän karvauspelin ansiosta Peltonen ja Mikael Granlund saivat kiekon riistettyä ja vapautettua Juha-Pekka Haatajan maalintekoon. Viimeisen niitin iski tyhjiin Kimmo Kuhta kahdeksan sekuntia ennen loppua.

Erityismaininta on annettava jälleen IFK:n kapteeni Ville Peltoselle, joka karvasi lukemattoman määrän kiekkoja pois Saipan pakeilta heidän puolustusalueellaan. Villen tehot 1+1 on vain pieni osoitus kapteenin tärkeydestä joukkueelle. Myös yleisilmeeltään väsynyt Saipa-peli osoitti jälleen kerran, että IFK tarvitsee Villeä kipeästi kevään koittaessa.