keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Matsiraportti HIFK-Jyp 2-1

Äärimmäisen isot pisteet olivat jaossa Nordiksen tiistai-illan väännössä. Kalpa ja Pelicans näyttävät ratkaisevan runkosarjan kahden ensimmäisen sijan järjestyksen keskenään mutta sijoilla 3-7 olevat joukkueet ovat vain muutaman pisteen sisällä toisistaan. IFK ja Jyp kuuluvat molemmat tuohon porukkaan. Viimeisillä kierroksilla taistellaan paitsi kotiedusta niin myös säälipleijareihin pullahtamista vastaan.

Ottelun neljä ensimmäistä minuuttia menivät vieraiden tahdissa. Jyp sai heti kahteen ensimmäiseen vaihtoon hyvän myllytyksen isäntien alueelle. Tämän seurauksena Markus Kankaanperä joutui ottamaan jäähyn heti pelin alkuun ja Jypin hyvä pyöritys sai jatkoa. Jäähyn tappamisen jälkeen pelin painopiste kääntyi kuitenkin nopeasti vieraiden alueelle. Ajassa 5.23 kotijoukkue sai elintärkeän avausmaalin, kun Markus Granlund suti maalin edestä Mikko Kousan lähettämän siniviivakudin häkkiin. Loppuerä kului enimmäkseen IFK:n painaessa päälle mutta lisäosumia ei kuitenkaan nähty.

Toinen erä oli myös IFK:n värittämä. Jypin tilanteet perustuivat nopeisiin vastaiskuihin. Vieraat pyrkivät heittämään läpi ottelun paljon ohjureita huonoistakin kulmista Dennis Endrasin maalille. Endras oli kuitenkin jälleen kerran ilmiömäinen isäntien luukulla ja hän tuhosi kerta toisensa jälkeen jyväskyläläisten yritykset. Vahvasti varamiehisenä pelannut IFK oli todella hyvällä jalalla liikkeellä. Joukkueesta paistoi valtava halu ottelun voittamiseen. Joukkue oli juuri sellaisessa tunnetilassa, jossa isoja otteluita voittavan joukkueen pitääkin olla. Tämä lupaa erittäin hyvää kevättä varten. IFK:n nuorista taistelijoista on nostettava esiin Toni Leinonen, joka oli - samoin, kuin Kuopiossa - täynnä intoa. Pienikokoinen hyökkääjä meni ahnaasti pieniin väleihin ja taklasi itseään isompia laitoihin. Tälle kaverille täytyy vääntää jatkosopimus IFK:hon. On ilo silmälle katsella tuollaisella innolla ja valtavalla sydämellä kaukalossa koohottavaa taistelijaa.

Toinen nuori IFK:lainen, joka nosti itsensä esiin on puolustaja Juuso Salmi. Jo toisessa erässä hän pysäytti Jypin 2 vs. 1- yv-hyökkäyksen loistavalla pommilla. Viimeisessä erässä hän pääsi heittämään siniviivalta kaaliperhosen Jypin maalille, jonka Jypin oma puolustaja ohjasi sisään. Salmen uran ensimmäinen SM-liigamaali jäi lopulta huipputärkeän ottelun voittomaaliksi.

Ilta antoi IFK:n leiriin paljon ilon aihetta. IFK:n edustusaitiossa repesi illan lopussa myös spontaani ja vahingoniloinen naurukohtaus, kun tulospalvelu kertoi Ilveksen tasoittaneen ottelun Tampereella Jokereita vastaan 12 sekuntia ennen loppua. Kiekkokaudessa eletään suurien tunteiden aikaa.