sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Matsiraportti HIFK-Kärpät 6-3

IFK on esittänyt ristiriitaisia otteita kaukalossa pitkin kautta mutta varsinkin joulun jälkeen; usein peliesitykset ovat olleet täyttä kuraa mutta siitä huolimatta pisteitä on tullut kohtuulliseen tahtiin. Tällä viikolla tuo sama kaava sai jatkoa. Tiistaina IFK oli vaikeuksissa kotona Saipaa vastaan esittäen surkeaa peliä. Stadin kingit taistelivat kuitenkin pelistä jatkoaikavoiton. Perjantai-iltana vaakunapaidat hakivat tärkeät vieraspisteet Raumalta.

Lauantai-illan huumaa koettiin Nordiksella jo avauserässä. Ensimmäinen periodi tarjosi peräti kuusi maalia erän päättyessä tasan 3-3. IFK tasoitti pelin vain neljä sekuntia ennen erän loppua. Kummankin joukkueen oman alueen peli oli sekavaa ja tilaa löytyi molemmista päistä yllättävän paljon. Myös ottelun tuomarikaksikko otti isoa roolia tarjoten Kärpille kyseenalaisesti kahden miehen ylivoimamahdollisuuden puolentoista minuutin ajaksi. Tämän mahdollisuuden vieraat käyttivät, kun viime keväänä Suomen mestaruutta IFK:ssa juhlinut Juha-Pekka Haataja napautti laatan takatolpalta häkkiin. Nordiksella mestarit muistetaan. Tästä oli osoituksena se, että IFK:n fanikatsomo taputti Haatajalle tämän luistellessa avausviisikkoon jäälle, sekä myös kun hänen tekemänsä maali kuulutettiin. Pelin alussa Haatajakin huikkasi terveiset viime kaudesta tutulle faniporukalle.

Toiseen ja kolmanteen erään IFK sai tiivistettyä oman alueen peliä ja kitkettyä henkilökohtaiset virheet pois. Kun vielä Erkki Rajamäki ja Kimmo Kuhta onnistuivat napauttamaan kiekon erän ensimmäisen kympin aika
na vieraiden verkkoon, alkoi kotivoitto näyttää todennäköiseltä. Illan IFK-sankariksi nousi kanadalaissentteri Tyler Redenbach, joka on ol
lut hurja pettymys joukkueeseen saavuttuaan. Ennen tätä iltaa hän oli IFK-paidassa onnistunut keräämään vain yhden syöttöpisteen. Kärppiä vastaan mies oli kuitenkin oikeissa paikoissa oikeisiin aikoihin ja keräsi illasta tehot 2+1. Hän teki itse kotijoukkueen kaksi ensimmäistä maalia ja syötti Rajamäen voittomaaliksi jääneen börsän.

Viimeisessä erässä IFK varmisteli johtoas
emaansa, eikä ottanut turhia riskejä. Kärpät sai näennäisesti painettua peliä kotijoukkueen päätyyn mutta IFK hallitsi silti kenttää ja piti pohjoisen vieraat pois tekopaikoilta. Kun vielä Dennis Endras hoiti tuttuun tyyliin punapaitojen luukulla loput, jäivät pisteet Stadiin. Loppunumerot 6-3 sivalsi tyhjään Kärppä-häkkiin oululaislegenda Janne Peson
en.

IFK:lla on hieno viikko edessä. Torstaina hallitsevat mestarit lähtevät hakemaan pisteitä Espoosta ja lauantaina on edessä odotettu talviklassikko Jokereita vastaan. Lauantaina on edessä hieno iltapäivä Stadikalla!